Sivrisinek ve böcekleri doğal olarak uzaklaştıran 15 bitki

Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi ağacının meyvesinden üretilmektedir. Soflarda ve kozmetik ürünlerinde çoğu kez kullanılmaktadır. Saça, cilde, sivilcelere, kirpiğe faydaları epeyce fazladır. Hindistan cevizi yağını gargara olarak uygulamak ağız enfeksiyonlarını önleyebilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI FAYDALARI

– Hindistan cevizi yağı saç, deri bakımı ve makyaj temizliği için kullanılabilir. Kimyasal içeriğe sahip ürünler kullanmadan hindistan cevizi yağı ile makyajınızı temizleyebilirsiniz. Göz altı, tırnak ve saç bakımında da hindistan cevizi yağından faydalanabilirsiniz.

– Hindistan cevizi yağı, vücudun diğer yağların çoğundan öbür şekilde metabolize ettiği bir nesil yağ olan MCT’ler açısından zengindir. MCT’ler, hindistan cevizi yağının sıhhat yararlarının çoğundan sorumludur

– Araştırmalar, MCT’lerin 24 saat baştan başa yakılan kalori sayısını %5’e değin artırabileceğini göstermiştir

– Hindistan cevizi yağını gargara olarak göstermek ağız enfeksiyonlarını önleyebilir

– MCT’ler iştahı manâlı ölçüde azaltabilir ve bu da uzun vadede cisim ağırlığının azalmasına niçin olabilir

– Hindistan cevizi yağı cilde, saçlara ve dişlere uygulanabilir. Incelemeler, bu yağın cildi nemlendirdiğini, deri hasarlarına karşı koruduğunu ve ağız sağlığını iyileştirdiğini göstermektedir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ SAÇA FAYDALARI

Hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir Hindistan cevizi yağı saç, cilt ve sivilcelere nasıl uygulanır

– Saçların onarılmasını sağlar
– Saçlarınızın daha süratli uzamasını sağlar
– Saçı nemlendirir ve kırılmayı azaltır
– Saçlar ıslakken protein kaybından ve hasardan korur
– Saçı çevresel zararlardan korur.
– Saçları bitten koruyabilir.
– Saçları güneşten korur.
– Kepek tedavisinde oldukça etkilidir.
– Saç dökülmesini önleyebilir

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SAÇA NASIL UYGULANIR?

Saç kremi olarak: Saçınızı sıradan şekilde şampuanlayın ve arkasında hindistancevizi yağını saçınızın köklerinden uçlara değin sürüp tarayın.

Yıkama sonrası: Saçınızı şampuanladıktan ve duruladıktan sonra, tararken gözetmek için saçınıza azıcık hindistan cevizi yağı sürün.

Saç maskesi olarak: Hindistan cevizi yağını saçınıza sürün ve yıkamadan önce birkaç saat (hatta gece boyunca) bekletin.

Ön yıkama saç koruyucusu olarak: Hindistan cevizi yağı ile saçınızı yıkamadan önce ovalayın.

Saç derisi tedavisi olarak: Yatmadan önce, saç derinize eksik miktarda hindistancevizi yağı ile masaj yapın. Gece boyunca bırakın ve sabahtan şampuanla yıkayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SAÇTA AZAMI NE DEK BEKLETİLMELİ?

Hindistan cevizi yağı, uygulamadan sonradan 20-30 dakika değin saçınızda kalabilir. Eğer saçınız fazla kuru ise daha uzun zaman de bırakabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir Hindistan cevizi yağı saç, cilt ve sivilcelere nasıl uygulanır

Cilde hindistan cevizi yağı göstermek da nemlendirilmesine asistan olabilir. Hafif ila orta derecede kuru cilde sahip kişilerin kullanması uygundur. İçerdiği mineraller bir uçtan bir uca cildi nemlendirirken bununla birlikte besler ve yumuşatır. Hem pullu, kaşıntılı döküntüler ile karakterize bir deri rahatsızlığı olan egzama tedavisine de tezgâhtar olabilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI CİLDE NASIL UYGULANIR?

Hindistan cevizi yağı makyaj temizleyicisi olarak ve beden nemlendiricisi olarak kullanılabilir. Herhangi bir gece kremi gibi yüze bu yağ sürebilir. Oysa önce cildin minik bir yüzeyinde deneme yaparak alerjik bir tepkime olup olmayacağı teftiş edilmelidir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ SİVİLCELERE FAYDALARI

Hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir Hindistan cevizi yağı saç, cilt ve sivilcelere nasıl uygulanır

Bazıları hindistan cevizi yağının gözenekleri tıkadığını düşünürken, önemli araştırmalar fiilen hindistan cevizi yağının sivilce tedavisine muavin olabileceğini göstermektedir. Hindistan cevizi yağı ve bileşenleri vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya muavin olabileceğinden, akne tedavisinde de tezgâhtar olabilir. Keza, hindistancevizi yağındaki orta zincirli yağ asitlerinin antibakteriyel özellikleri de aknenin azaltılmasına yardımcı olabilir.

En iyi sonuçları olmak için, hindistancevizi yağı aracısız olarak sivilce yer alan bölgelerde cilde uygulanmalıdır. Ancak bu kullanımdan önce mutlaka doktora danışılması, açık yara durumunda olan sivilcelere doktora danışılmadan hiç bir şey uygulanmamalıdır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SİVİLCELERE NASIL UYGULANIR?

Sivilceler için faydası ise, E vitamini açısından oldukça varlıklı ve içerisinde olan yağ asitleri sivilce izlerinin iyileşme sürecini arttıracaktır. Yapmanız gereken yalnızca ılıklaşmış ve birazcık sıvılaşmış yağı, sivilcelerin üzerine uyguladıktan sonra 45 dakika bekleyin ve yıkayın.

 

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Hindistan cevizi yağı tatbik sürecinde özel hazırlık gerektirmez. Aracısız kavanozdan alınıp yemek tariflerine eklenebilir. Hindistan cevizi yağı, katı dokusu nedeniyle nadiren salata yağı olarak kullanılır ve bu nedenle pişirme işlemlerinde daha yaygın olarak kullanılır.

Toz formda olan hindistan cevizi ürünleri uzun raf ömrü ile mutfakların vazgeçilmezidir. Ortamın nemine, sıcaklığına kadar değişen biçimsizleşme süreleri olmakla beraber ürünün kokusundan zahmetsizce görünürde bir durumdur.

Saçlarınızın parlaklığını artmak ve zarar görmesini önlemek için saçlarınıza hindistan cevizi yağı uygulayabilirsiniz. Bu yağ, saç derisine mineral yağlardan daha iyi nüfuz edebilir.

Terin kendisinin kokusu olmasa da, cildinizde yaşayan bakteriler gözden düşmüş kokular üretebilir. Hindistan cevizi yağının kuvvetli antibakteriyel özellikleri, onu kimyasal içermeyen şahane bir doğal deodorant yapar. Keza bacaklarınız, kollarınız ve dirsekleriniz için şahane bir nemlendiricidir.

Yapılan araştırmalar, hindistan cevizi yağının çürüklere karşısında koruma sağladığını, diş eti iltihabını iyileştirdiğini ve oral bakteri dengesini etkilediğini bulmuştur

Hindistan cevizi yağının takriben %87’si batmış yağdır. Bu özelliği, yüksek ısılarda yapılan yemekler için kullanılabilecek yağlardan biri olmasını sağlar.

Çeşitli şekillerde kullanılan anason yağının ne olduğu ve nasıl kullanıldığı hakkında hafıza sahibi olmak için de “Anason Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Eski Yunanlılar ve Romalılar göre uzun yıllar gıda olarak tüketilen keten tohumundan elde edilen yağın ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için “Keten Tohumu Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?” makalesini burada okuyabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI FİYATI NE DEK?

Hindistan cevizi yağı fiyatları, boyutu ve markasına kadar istikrarsızlık gösterebiliyor. 20-80 TL fiyat aralığı verilebilir.

 

 

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI YÜZE SÜRÜLÜR MÜ?

Hindistan cevizi yağı yüz nemlendiricisi ve makyaj temizleyici gibi birçok amaçla yüze uygulanabilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI CİLDE ZARARLI MI?

Hindistan cevizi yağını gece kremi olarak sürerek yüzde bekletmek, akne sorunu olan kişiler için faydalı olmayabilir. Eğer meyvesine alerjiniz varsa, yüzünüzde de bu yağı kullanmamalısınız.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI YENİR Mİ?

Hindistan cevizi yağını, pişirme yağı olarak kullanabilirsiniz. Pişirmenin yanı sıra hindistan cevizini ham bir şekilde de tüketebilir, salatalarınıza, kahvenize ve smootielerinize ekleyebilirsiniz.

Quark.Models.Entities.SuperContent?.Title İlgili Haber Özlem Otunun Faydaları Nelerdir? Istek Otu Çayı Nasıl Hazırlanır? Quark.Models.Entities.SuperContent?.Title İlgili Haber Klorofil Nedir, Ne İşe Yarar? Klorofilin Faydaları Nelerdir, Nerede Bulunur? Quark.Models.Entities.SuperContent?.Title İlgili Haber Ihlamurun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Ihlamur Nasıl Yapılır?

Yorum yapın

SMM Panel PDF Kitap indir